Ενωτική Κίνηση Ερασιτεχνών Μουσικών

Παρασκευή, Ιουλίου 14, 2006

Το Νέο Λογότυπο/Σήμα Της Ε.Ε.Κ.Ε.Μ.

Αυτό είναι το νέο λογότυπο/σήμα της "Ελληνικής Ενωτικής Κίνησης Ερασιτεχνών Μουσικών". Μετά από αρκετή συζήτηση γύρω από το τι θα θέλαμε να λέει το λογότυπό μας, καταλήξαμε σε αυτό το γραφικό αποτέλεσμα, το οποίο βλέπετε & το οποίο πιστεύουμε ότι λέει με την πρώτη ματιά αυτά που θέλει να πει.

Η νότα συμβολίζει τη μουσική και είναι κρεμασμένη σε ένα κρίκο-μπρελόκ, ενδεικτικό του ότι πιστεύουμε ότι είναι "φυλακισμένη". Ένα παιχνίδι ασήμαντης αξίας στα χέρια των επιχειρηματιών.

Το λογότυπο είναι ζωγραφισμένο σε λευκό φόντο, όπως οι νότες στο πεντάγραμμο, με τρόπο μη-στυλιζαρισμένο, ενδεικτικό των ερασιτεχνών. Είναι σαφές, απλοικό, σχεδόν παιδικό χωρίς να το διακρίνει έλλειψη σοβαρότητας.

Προσπαθεί να μιλήσει για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ελληνική μουσική και υπογραμμίζει τον απώτερο στόχο μας - την απελευθέρωση δηλαδή της μουσικής (Liberate Music) από τα δεσμά που την κάνουν να μοιάζει ασήμαντο παιχνίδι, διακοσμητικό στοιχείο.

Τέλος, κάποιος θα μπορούσε να πεί δίνοντας μια άλλη θετικότερη ερμηνεία σε όλα τα προηγούμενα, ότι ο κρίκος συμβολίζει την ένωση αυτής της μεμονωμένης νότας με τις υπόλοιπες - κανοντάς την μέρος μιας σύνθεσης.

Μια νότα μόνη της ποτέ δεν μπορεί να προκαλέσει το ενδιαφέρον. Όταν αυτή ενωθεί όμως με άλλες νότες και ακολουθηθούν κάποιοι σαφείς κανόνες, τότε μπορεί να αποκτήσει ξεχωριστή σημασία ως μέρος του όλου.

Ενωτική Κίνηση Ερασιτεχνών Μουσικών... Καλημέρα!