Ενωτική Κίνηση Ερασιτεχνών Μουσικών

Τετάρτη, Ιουλίου 05, 2006

Ενωτική Κίνηση Ερασιτεχνών Μουσικών

Η "Ελληνική Ενωτική Κίνηση Ερασιτεχνών Μουσικών" είναι πραγματικότητα!


Ποιος είναι ο σκοπός μας;

Σκοπός της Ε.Ε.Κ.Ε.Μ είναι η μεταξή μας συνεργασία, η ενημέρωση και συσπείρωση των Ελλήνων Ερασιτεχνών & Ημι-Επαγγελματιών Μουσικών (συνθετών, στιχουργών, ερμηνευτών, οργανοπαιχτών) προκειμένου να υπάρξουν κινήσεις και δράσεις ώστε να βελτιωθεί ο χώρος της ελληνικής δισκογραφίας, που είναι "κοινή πεποίθηση" ότι νοσεί και κυβερνάται από συμφέροντα, που απαγορεύουν στον ερασιτέχνη να κυνηγήσει το "όνειρό" του. Ο χαρακτήρας μας είναι μη - κερδοσκοπικός όπως προκύπτει και από τους σκοπούς μας.

Τι ζητάμε;

Δεν είμαστε ενάντια σε κάποιο συνδικάτο ή στα λεγόμενα "γκέτο" - δεν είμαστε ενάντια σε κανέναν, ο οποίος σέβεται τα δικαιώματά μας και εμάς. Σκοπός μας δεν είναι να καταγγέλουμε ή να προχωράμε σε αστήρικτες επιθέσεις ενάντια στους παράγοντες της χώρας, αλλά να τους δείξουμε ότι υπάρχουμε και ότι έχουμε το δικαιώμα στην καρριέρα με ίσους όρους. Ζητάμε το αυτονόητο συνταγματικό δικαιωμά μας - ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ & ΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ στους διαγωνισμούς, στις μουσικές σκηνές, σε ότι μας αφορά.

Ποιοι αποτελούν και σε ποιούς απευθύνεται η λέσχη;

Η "Ελληνική Ενωτική Κίνηση Ερασιτεχνών Μουσικών" αποτελείται από καθημερινούς ανθρώπους που η μουσική για αυτούς είναι η ζωή τους. Ανθρώπους που θέλουν να κάνουν δισκογραφία και διαθέτουν το ταλέντο και τη γνώση αλλά οι δισκογραφικές εταιρείες και άλλοι παράγοντες τους κλείνουν το δρόμο. Δεν υπάρχουν και δεν θα υπάρξουν ποτέ αυθεντίες σε αυτού του είδους τη συλλογική δράση.

Δεν απευθυνόμαστε σε επαγγελματίες μουσικούς (επαγγελματίες θεωρούνται εκείνοι οι μουσικοί που έχουν ήδη δισκογραφία στο ενεργητικό τους και/ή σύμβαση με την Α.Ε.Π.Ι.), αλλά κυρίως σε ερασιτέχνες & ημιεπαγγελματίες, και αυτή ακριβώς
είναι η διαφορά μας από άλλους συλλόγους. Σαφώς και δεν θα είμαστε απαγορευτικοί αν κάποιος επαγγελματίας μουσικός θέλει να γίνει μέλος μας, όσο θα είναι χαρά μας μέλος μας να επιτύχει επαγγελματικά και αυτό σίγουρα δε θα σημάνει τη διαγραφή του από εμάς - ούτε τον εγκλωβισμό του σε καμία περίπτωση.

Μέλη είμαστε όλοι όσοι ασχολούμαστε με τη μουσική, και μόνο με τη δική σας υποστήριξη μπορούμε να αποκτήσουμε μια πραγματικά δυναμική παρουσία, έτσι ώστε η φωνή μας να δυναμώσει και να εισακουστούμε, ώστε κάποια στιγμή να μπορούμε να μιλάμε για κεκτημένα.

Πως θα γίνω μέλος της Ε.Ε.Κ.Ε.Μ;

Στην παρούσα φάση η εγγραφή σας ως μέλη είναι ΔΩΡΕΑΝ, γίνεται ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ και δεν απαιτείται κανενός είδους ετήσια συνδρομή. Εννοείται πως με αυτό τον διαδικτυακό τρόπο δείχνεται απλώς την πρόθεσή σας να γίνεται μέλη, και δεν γίνεστε κανονικά εγγεγραμμένα μέλη του συλλόγου.

Προκειμένου να δείξετε την πρόθεσή σας να γίνεται μέλη της κοινότητας θα πρέπει απλώς να συμπληρώσετε το ονοματεπώνυμο και το e-mail σας, σε ειδική φόρμα που θα βρείτε στην διευθυνσή μας:


Θα λάβετε ένα απαντητικό mail με το οποίο θα προσκαλείστε να γίνετε μέλη της Ε.Ε.Κ.Ε.Μ. και αμέσως μετά θα αποκτήσετε το δικαίωμα να γράφετε στο blog μας.

Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Σας περιμένουμε!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το παρόν blog είναι πιλοτικό. Το κυρίως site προετοιμάζεται αυτό το διάστημα και προσεχώς θα είμαστε κοντά σας με πλήρεις λειτουργίες & κανονικά. Μέσα από το προσεχές site θα δίνετε η δυνατότητα να γίνεστε κανονικά εγγεγραμμένα μέλη του συλλόγου - με όλα τα προνόμια που αυτό θα σημαίνει.

Σας θέλουμε κοντά μας, στα δύσκολα πρώτα μας βήματα.

2 Σχόλια:

  • Καλησπέρα σας...

    Μπήκα και διάβασα όλα όσα έχουν γραφεί και εδώ αλλά και στο kithara.gr και νομίζω ότι η κινησή σας θα αποδώσει καρπούς σε βάθος χρόνου. Προσωπικά δεν είμαι μουσικός - απλώς μου αρέσει να ακούω μουσική και έχω πολλούς φίλους που παίζουν ερασιτεχνικά. Τους το είπα και τους ενδιαφέρει - αλλά δεν ξέρουν αν χρειάζονται χρήματα και αν μπορούν να γίνουν μέλη τώρα που είναι 17 χρονών.

    Anyway, όπως και να έχει το πράγμα, νομίζω ότι τέτοιες κινήσεις χρειάζονται για να αποκτήσουν και οι ερασιτέχνες τη φωνή τους.

    Μην κολλάτε σε ότι σας λένε - κανείς δεν λέει καλά λόγια σε κάτι που ξεκινάει και δείχνει ότι μπορεί να αποκτήσει δύναμη!

    Από Anonymous Ανώνυμος, στις 5:54 μ.μ.  

  • Απλά μέλη θα έχουν δικαίωμα να γίνουν όσοι το επιθυμούν ανεξαρτήτως ηλικίας. Για να γίνετε εγγεγραμμένα μέλη του συλλόγου απαιτείται η συμπλήρωση του 18ου έτους (ήτοι η ενηλικιωσή σας)

    Ευχαριστούμε για την ενθάρρυνση και για το ενδιαφέρον!

    Από Blogger Unknown, στις 3:39 π.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home